De behandeling

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof op de huid verneveld. Je krijgt direct binnen 10 min. een egaal bruine huid! Op je nagels, handpalmen en eventueel voetpalmen wordt een speciale crème aangebracht.


Werking

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. De vloeistof heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dat zorgt voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.


Duur

DHA veroorzaakt een reactie in de hoornlaag van de huid waardoor de huid bruin kleurt. Deze verkleuring duurt 5 á 7 dagen. Dat komt doordat de huid zich vernieuwt en de dode huidcellen afschilferen, waardoor weer nieuwe huid zichtbaar wordt. Spray tanning is geen verf en er komt geen melatonine aan te pas.


De teint langer mooi houden?

  • Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om 2 keer per dag vochtinbrengende crème te gebruiken (zoals whitetobrown Extend). Ook kun je een milde douchegel gebruiken zoals (whitetobrown Body Wash).
  • Om de kleur langer vast te houden of voor de sneller vervagende lichaamsdelen, kun je whitetobrown Selftan gebruiken.
  • Wanneer je regelmatig een tanning boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Je kunt na 5 á 6 dagen de behandeling herhalen voor een optimaal resultaat.

  • DHA

    DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof die men haalt uit druiven. De werkzame stof is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Daarbij wordt DHA geadviseerd en zelfs aanbevolen door dermatologen als vervanging voor de zonnebank of bruinen in de zon.